Coronavirus og byvandringer

Som følge af regeringens påbud om at begrænse forsamlinger på mere end ti personer er vi desværre nødsaget til at aflyse alle byvandringer til og med d. 13. april.

De næste åbne ture vil derfor, formentlig, være d.17.april, hvor der er en Natmandstur og en Spøgelsestur. Det er muligt at booke til disse samt senere byvandringer på hjemmesiden. Du kan også skrive mails til os. Ture der er booket og betalt i dette tidsrum vil blive refunderet.

Pas rigtig godt på jer selv og jeres nærmeste i den kommende tid.

Anekdoter, vandrehistorier og skæve fortællinger - en tur om folk og fæ i det gamle København

Billedresultat for det gamle københavn

Folkets fortællinger er ikke hvilke som helst historier - det er vandrehistorier, fortællinger og anekdoter, der med deres udgangspunkt i København har været med til at skabe finurlige hjørner af Københavns historie.

De gamle gemte vandrehistorier og anekdoter fra København er opstået som små, vittige historier om virkelig hændelser - som har fået lov til at leve videre gennem tiden.

På turen fortæller vi nogle af alle de sjove historier, som både er kendte og mindre kendte blandt publikum, men de har alle bidraget til historien om København. Man kommer blandt andet til at høre om, hvorfor det altid blæser på Vor Frue plads og om dengang Fanden var løs i Laksegade - som er én af de mere velkendte historier. Historien fra Nyhavn om, hvordan en stakkels enke blev levende begravet, bliver også fortalt på turen Folkets fortællinger.

Vi tror på, at København gemmer på en masse små såvel som store fortællinger og anekdoter, som vi har en stor interesse i at udbrede. Mange af disse interessante, sjove og finurlige historier har aldrig har været fortalt i det offentlige rum. Vi ønsker, at vi med denne byvandring Folkets fortællinger er med til at folkeliggøre og vække interessen for de gamle anekdoter og fortællinger i København.