Genåbning

Med den begyndende genåbning af Danmark, har vi besluttet, at åbne for alle vores ture igen fredag d.15.maj. Indtil d.8.juni, vil det være ture for max 9 personer, hvor vi stadig skal holde behørig afstand.

Fredag d.15.maj kan du/I komme med på åben natmandstur kl.18 og en spøgelsestur kl.20.

Det er selvfølgelig også muligt at booke en privat tur - også til Anekdoter, vandrehistorier og skæve fortæller - om folk og fæ i det gamle København.

Fra fredag d.12.juni vil det - som myndighedernes udmelding er på nuværende tidspunkt, være muligt at lave ture igen, op til 25 personer. Det glæder vi os til.

Anekdoter, vandrehistorier og skæve fortællinger - en tur om folk og fæ i det gamle København

Billedresultat for det gamle københavn

Folkets fortællinger er ikke hvilke som helst historier - det er vandrehistorier, fortællinger og anekdoter, der med deres udgangspunkt i København har været med til at skabe finurlige hjørner af Københavns historie.

De gamle gemte vandrehistorier og anekdoter fra København er opstået som små, vittige historier om virkelig hændelser - som har fået lov til at leve videre gennem tiden.

På turen fortæller vi nogle af alle de sjove historier, som både er kendte og mindre kendte blandt publikum, men de har alle bidraget til historien om København. Man kommer blandt andet til at høre om, hvorfor det altid blæser på Vor Frue plads og om dengang Fanden var løs i Laksegade - som er én af de mere velkendte historier. Historien fra Nyhavn om, hvordan en stakkels enke blev levende begravet, bliver også fortalt på turen Folkets fortællinger.

Vi tror på, at København gemmer på en masse små såvel som store fortællinger og anekdoter, som vi har en stor interesse i at udbrede. Mange af disse interessante, sjove og finurlige historier har aldrig har været fortalt i det offentlige rum. Vi ønsker, at vi med denne byvandring Folkets fortællinger er med til at folkeliggøre og vække interessen for de gamle anekdoter og fortællinger i København.