Genåbning

Med den begyndende genåbning af Danmark, har vi besluttet, at åbne for alle vores ture igen fredag d.15.maj. Indtil d.8.juni, vil det være ture for max 9 personer, hvor vi stadig skal holde behørig afstand.

Fredag d.15.maj kan du/I komme med på åben natmandstur kl.18 og en spøgelsestur kl.20.

Det er selvfølgelig også muligt at booke en privat tur - også til Anekdoter, vandrehistorier og skæve fortæller - om folk og fæ i det gamle København.

Fra fredag d.12.juni vil det - som myndighedernes udmelding er på nuværende tidspunkt, være muligt at lave ture igen, op til 25 personer. Det glæder vi os til.

Det glemte parallelsamfund - en tur om Københavns natmænd

Natmændene udgjorde i 300 år den absolutte bund af det danske samfund. De var født til at udføre arbejde som ingen respektable borgere eller fattigfolk ville røre ved – f.eks. at partere henrettede forbrydere. Natmændene og deres familier udviklede sig til et parallelsamfund, som fungerede efter deres egne regler og udviklede deres eget sprog.

Følg i natmændendes spor rundt i København og opdag en side af Danmarks historie som i mange år har være glemt. Tidsrejsen vil tage dig flere hundrede år tilbage til natmændendes makabre daglige opgaver og indædte magtkamp med de andre indbyggere. Natmændenes sang har ikke lydt i Københavns gader i flere hundrede år, men det gør den nu…

Natmændenes historie er en fortælling om en befolkningsgruppes udstødelse, deres trang til hævn, magtesløshed, afmagt og stolthed.